KVKK AYDINLATMA METNİ

Kişisel Verilerinizin Korunması Kanunu Hakkında Aydınlatma Metni

VENÜS YAZILIM BİLİŞİM VE İNTERNET HİZMETLERİ (www.venus.net.tr) ("VENÜS") olarak, müşterilerimizin ("MÜŞTERİ") kişisel verilerine ve özel hayatlarının gizliliğine saygı duyuyor ve önem veriyoruz. Kişisel verileriniz 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("KVKK") kapsamında firmamızca (VENÜS) işlenmektedir. Bu işleme durumu; KVKK’nın 3. maddesinde kişisel verilerin kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması işlemleri olarak tanımlanmıştır.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri

VENÜS tarafından hizmetlerimizden yararlanabilmek için web sitemize kayıt olurken üyelik formunda beyan ettiğiniz aşağıdaki veriler kaydedilmekte ve kullanılmaktadır.

  • * Adınız soyadınız, varsa şirket ünvanınız
  • * Adresiniz
  • * Telefon numaralarınız
  • * E-posta adresiniz
  • * Varsa fatura câri bilgileriniz
  • * T.C. kimlik numaranız (doğum yılı dahil)
  • * Erişim ve trafik bilgileriniz
  • * E-posta yazışmaları
  • * Çağrı merkezimizle telefon görüşmeleriniz
  • * Sosyal medya hesaplarımızla iletişim ve etkileşim işlemleriniz

Hukuki sorumluluklarımızı yerine getirebilmek, VENÜS hizmet sözleşmemizi (ve diğer sözleşmeleri) işleyebilmek, kanunlarda öngörülen diğer nedenlerle sizin bize ilettiğiniz verileri sözlü, fiziksel veya elektronik ortamlar dahilinde topluyor ve saklıyoruz.

Kişisel Verilerin Kaydedilmesi ve Kullanım Alanları

Kişisel verileriniz VENÜS tarafından aşağıdaki amaçlarla KVKK'nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işlenecektir.

  • * Ürün veya hizmetlerin (hosting, vps, vds, alan adı, lisans, ssl, fiziksel sunucu ve diğer) sunulması, satış süreçlerinin öncesi ve sonrasının planlanması, teknik destek operasyon süreçlerinin planlanması ve icrası, sunulmakta olan hizmetin altyapı veya teknik bakım, onarım, kurulum gibi hizmetlerin icrasında iletişim sürekliliğin sağlanması.
  • * Finansal ve muhasebesel kayıtların tutulması.
  • * Hizmet kalitemizin arttırılması.
  • * Risk teşkil eden tüm işlemlerde, işlemi yapanın/yaptıranın onayını almak, kimlik bilgilerini teyit etmek.
  • * Adli ve idari makamlarca talep edilmesi halinde bilgi verilmesi
  • * Onay metni işaretlenmiş olması durumunda dönemsel kampanya çalışmaları, bu çerçevede bülten ve bildiri gönderimi.
  • * Müşteri risk analizi oluşturmak, güvenlik denetimlerini sağlamak.

İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Kişisel verilerinizin üçüncü kişilerle paylaşımı hiç bir şekilde yapılmamaktadır. Kişisel verileriniz belirli faaliyetleri gerçekleştirebilmemiz için kullandığımız hosting otomasyon yazılımının sunucularına aktarılmaktadır. Aktarılan veriler şu şekildedir:

  • * Kredi kartı ile ödemelerde para tahsilatı ve para iadesi amaçlarıyla adınız, soyadınız, fatura no, tutar, ödeme tarihi ve kredi kartı bilgileri sanal pos hizmeti alınan iyzi Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş., PayTR Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu A.Ş. firmasına aktarılmaktadır.
  • * Muhasebe departmanımız tarafından müşteriye fatura gönderilmesi için fatura verileri kayıtlı elektronik posta hizmeti alınması nedeniyle Paraşüt Yazılım Teknolojileri A.Ş. firması (veya çalıştığımız farklı bir e-fatura firması) ve yazılımı ile kayıt altına alınmaktadır.
  • * Faturaların onayını sağlayabilmek için müşteri adı, soyadı, T.C. kimlik numarası, vergi dairesi, ülke, şehir, vergi numarası ve sözleşme tutarını çalıştığımız mâli müşavirlik firmasına aktarmamız söz konusudur. Bu sayede ıslak imzalı faturalar talep olur ise iletilebilmektedir.

Tüm bunlar haricinde 5651 sayılı kanuna tabi yasal bir yer sağlayıcı olmamız nedeniyle, yasal yükümlülüklerimiz gereği EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) ve savcılık makamları, ayrıca mahkemeler ile kişisel veriler paylaşılmaktadır.

Kişisel Veri Sahibinin 6698 Sayılı Kanun'un 11. Maddesinde Sayılan Hakları

KVKK'nın 11. maddesi uyarınca MÜŞTERİ olarak aşağıdaki amaçlarla başvuru yapma hakkına sahipsiniz.

  • * Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme.
  • * Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme.
  • * Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme.
  • * Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme.
  • * Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme.

MÜŞTERİ'nin ilgili yasal hakları gereği bizzat kendisi tarafından tarafımıza yapılan başvuru sonucunda 30 iş günü içerisinde geri dönüş sağlayabilmekteyiz.

 

MÜŞTERİ eğer yukarıda belirtilen KVKK haklarını kullanmak ister ise kaleme aldığı ıslak imzalı dilekçesini aşağıdaki adreste noter kanalı ile iletebilir veya bizzat kendisi kimliği ile teslim edebilir;

 

Adres : Venüs Yazılım Bilişim ve İnternet Hizmetleri (VENÜS), Barbaros Mah. Begonya Sok. Nidakule Ataşehir Batı No: 1/2 Ataşehir / İstanbul

 

Eğer MÜŞTERİ talebini e-posta üzerinden iletmek ister ise info@venus.net.tr e-posta adresimize mail yolu ile iletebileceği gibi, https://www.venus.net.tr/submitticket.php adresinden destek bileti oluşturarak da talebini dile getirebilir. Bu başvurular üçüncü şahıslar aracılığı ile yapılamaz. Başvuruları MÜŞTERİ'nin bizzat kendisi yapmalıdır.